Posts

Showing posts from December, 2013

{.. Put Your Trust in Allah .. }

Image
Allah.. sebutlah ia dengan sebutan yang betul.. gerunkah tika kita menyebutnya?? jika tidak..maka auditlah Hati & Iman kita..
Terkenang saat2 di Bumi Anbia..
sedar tak sedar, dah 6 bulan aku tinggalkan negara bergolak itu..
namun kenangan bersama Ahli Bayt, sahabat2, Naqibah2 Usrah & Kakak Senior tak mungkin ku lupakan..

"Put Your Trust in Allah"
itulah kata2 yg sering Kak Atifah pesan kepada kami serumah..
Kak Atifah @ Khadijah Atifah..
usianya sebaya kami..tapi kami selesa memanggilnya dgn gelaran 'kak'..
sebab dia batch senior ktorg kat Mansoura.. ^_^

Di awal perkenalan kami, semua terkejut bila tahu yg dia sebaya kami..
tapi bila dgr ceritanya..baru kami fhm macam mana dia boleh awal setahun.. =)
dan yang lebih mengejutkan kami,
dia adalah seorang isteri yg ketika itu berusia 18tahun @ 2nd year in Medicine..
Perkahwinan mereka juga dijodohkan oleh keluarga..
Kak Atifah di Mesir & suaminya pula di Malaysia,
sweet kan..kahwin diusia muda..hehehe

kembali…