Posts

Showing posts from October, 2014

{.. Pengorbanan Aidiladha ..}

Image
Tahun ni tahun ke-3 menyambut Aidiladha sendirian tanpa family.. Tahun pertama ialah 2 tahun lepas, masa tahun pertama di Mesir.. Raya Haji di Mesir sangat meriah, macam raya puasa di Malaysia.. tapi pagi raya tu aku & hosmets semua hibernate lagi atas katil..hahaha tengah hari tu barulah kami pergi rumah terbuka Kak Diana yg masa tu tahun 5 Medik conventional.. Rasanya sekarang ni Kak D dah final year and will be a doctor soon :D
Kali ke-2 masa di Mahsa Uni, beraya seorang diri di asrama.. Itulah hari raya Aidiladha yg paling menyedihkan bagi aku.. Walaupun orang kata "Alah..raya haji ja pun" tapi tetap memilukan hati bila tinggal di asrama yg sunyi.. yg ada hanyalah students foreigner & yg kafir saja.. :'(
Tahun ni taklah sedih sangat sbb mgkin dah 'immune' sikit.. Beraya di rumah sewa di pinggir ibu negara..seorang diri lagi sebab sorang hosmet balik Sabah, sorang lagi stay rumah kawannya.. Bila call mama then gitau makan apa, "Alah kesiannya ana…